O nás

Firmu NAVAJN jsme založili v roce 2015 s myšlenkou spojení příjemného s užitečným, konkrétně organizování občasných prohlídek města Znojma zpříjemněných o ochutnávání vín od znojemských vinařů. Prohlídek i různých tematických degustací přibývalo a začali jsme vyrábět svá první vína. Historie a návrat k tradičním postupům výroby vína byla vzhledem k propojení s historií Znojma naše základní myšlenka kam směřovat. Pro název našeho prvního vína jsme si propůjčili přezdívku významné osobnosti spojované s historií Znojma, Zikmunda Lucemburského – LIŠKA RYŠAVÁ. Víno má oranžovou až ryšavou barvu, kterou získalo díky dlouhodobé maceraci hroznů a bobulek při výrobě. Po roce fungování firmy jsme si oranžovou lišku vybrali i jako firemní logo spolu se sloganem „PIJTE CHYTŘE“.

NAVAJN - František Nahodil

František Nahodil

- charismatický sommelier s podnikavých duchem

Narodil se 10. února 1992 ve Znojmě. Pro středoškolské studium si vybral obor Podnikání, obchod a služby v SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s. r. o., Přímětická. Během studia získal nejen cenné zkušenosti v oblasti ekonomie, hotelnictví a gastronomie, ale také v oblasti sommelierství, ve kterém našel zálibu. Aktivně se zapojil do několika projektů; v rámci organizace Leonardo da Vinci absolvoval zahraniční pracovně vzdělávací praxi na Azorských ostrovech ve městě Praia da Vitória. Je držitelem certifikátu europass, jehož platnost je uznávaná ve všech zemích EU. Vzhledem k tomu, že mu víno přirostlo k srdci, absolvoval sommelierský kurz pod vedením Mgr. Františka Koudely a na podzim roku 2016 také úspěšně absolvoval „Základní senzorické zkoušky“ 1. stupně.


Martin Vajčner

- sommelier a specialista pro révu vinnou ze známé vinařské rodiny

Narodil se 10. května 1986. Protože chtěl pokračovat v rodinné tradici, rozhodl se studovat v jediné škole tohoto zaměření v ČR, v SOŠ vinařské ve Valticích. Po maturitě pracoval jako sommelier ve vinárně Jezuitská ve Znojmě. Následně začal studovat obor Management hotelnictví VŠ obchodní a hotelové v Brně. V těchto letech absolvoval rovněž sommelierský kurz, barmanský kurz České barmanské asociace a senzorické degustační zkoušky nejvyššího stupně. V průběhu studií pracoval na různých pozicích ve vinařské firmě Znovín Znojmo a. s., zejména ve výrobních odděleních a v public relations. Od ledna 2011 nastoupil na pracovní pozici Specialista pro vinnou révu v Ústředním kontrolním a zkušebním ústavu zemědělském ve Znojmě, který spadá pod Ministerstvo zemědělství. Pracuje zde v oboru Vinohradnictví a vinařství. Zároveň dokončil magisterské studium na Nottingham Trent University. K vínu má velmi pozitivní vztah, již několik generací se jeho rodina věnuje výrobě vína, sám také vlastní víno vyrábí.

NAVAJN - Martin Vajčner
X